^Back To Top

Mogyorósbánya Község Önkormányzat

Mogyorós patak Felszabadulás út melletti szakasz vízrendezés fejlesztése - csőbehelyezése

KDOP-4.1.1/E-09-2009-0003

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

 

DVD

Samsung 222AB SATA

R8BZ6GBB497580

Mogyorósbánya Község Önkormányzat

„Mogyorósbánya Szőlősor utcai csapadékvíz-

elvezetés fejlesztése”


KDOP-4.1.1/E-09-2009-0003

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

 

DVD

Samsung 222AB SATA

R8BZ6GBB497580

Tisztelt Polgárok!

Településünkön 2015. március 1-től bevezetésre került a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer.

Ennek megfelelően az előre meghirdetett gyűjtési napokon, havonta egy alkalommal az ingatlanok elé kihelyezett hulladékot (papír és műanyag, valamint a fém hulladék) a szolgáltató elszállítja, így a településünkön a hulladékgyűjtő szigetek megszüntetésre kerülnek.

Kivételt képez az üveg hulladék. Ennek elszállítása továbbra is a hulladékgyűjtő szigetről történik. A Vendégház (volt felső iskola)előtt  elhelyezett konténerbe.

Táton és Mogyorósbányán a következő csütörtöki napokon kerül sor a házhoz menő szelektív gyűjtésre: 2015-ben: december 10. 2016-ban: január 7., február 4., március 3., április 7., május 5., június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 8., október 6., november 3., december 8.

 
A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, a megadott gyűjtési napokon átlátszó zsákban szállítja el a szolgáltató (korlátlan mennyiségben), külön díj nélkül. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon és módon.

 

Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltatónak a szelektív hulladékszállítást joga van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni a szolgáltatótól, melyben jelzik, miért utasították el a szelektív szállítást.

Kérjük, gyűjtse egy zsákban a fém- és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot a gyűjtési útmutató szerint.

JELEN INTÉZKEDÉS 2015. DECEMBER 1-TŐL KERÜL BEVEZETÉSRE.

KÉRJÜK SZÍVES KÖZREMŰKÖDÉSÜKET!

 

GYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

 

PAPÍR


GYŰJTÉS MÓDJA: áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva.


GYŰJTHETŐ: kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.


MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK


GYŰJTÉS MÓDJA: tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban.


GYŰJTHETŐ: színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklám szatyor, nylonzacskó, csomagolófólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok ( tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz).


NEM GYŰJTHETŐ: a szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék.

Fontos tudnivalók!


Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé.

A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat a szolgáltatónak nem áll módjában elszállítani!

Copyright © 2013. Mogyorósbánya  Rights Reserved.