06-33/507-855 hivatal@mogyorosbanya.hu

Játszótérfejlesztés Mogyorósbányán

Kedvezményezett: Mogyorósbánya Község Önkormányzata

Projekt címe: Játszótérfejlesztés Mogyorósbányán

Támogatás összege: 100 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00061

Projekt helyszíne: 2535 Mogyorósbánya, Alkotmány utca 14., 252 hrsz. és 565/27 hrsz.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.06.14.

 

 

 

Mogyorósbánya Község Önkormányzata 100 MFt, 100%-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a település játszóterének megújítására.

Mogyorósbánya egyetlen nyilvános játszótere igen népszerű a helyiek és a környező településen élők körében is. A fából készült játékok azonban elöregedtek, elkorhadtak, és csak egy szűk korosztály számára nyújtanak élvezetes időtöltést. Továbbá hiányoznak azok a kiegészítő funkciók, amelyek kényelmessé, biztonságossá teszik az itt tartózkodást.

Mogyorósbánya Község Önkormányzata egy olyan játszóteret kíván létrehozni, ahol minden adott a gyermekek számára az akár órákon át tartó, biztonságban eltöltött, önfeledt játékra. Ezért a feltárt problémák, illetve hiányosságok megoldására a projektben az alábbi fejlesztéseket tervezi megvalósítani:

  • a meglévő játszóeszközök elbontását követően 11 új játszóeszköz telepítése a szükséges burkolt esési terek kialakításával, BIBA interaktív rendszer kialakítása
  • kertészeti munkák (növénytelepítés, füvesítés)
  • 3 db támlás pad elhelyezése
  • kerítésrendszer és kapu telepítése
  • árnyékolt rész, valamint vízvételi lehetőség kialakítása
  • ingyenesen használható nyilvános mosdó létesítése
  • 7 db parkoló kiépítése

A tervezett beavatkozások megfelelő hátteret nyújtanak elsősorban a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztés hozzájárul a települési zöld környezet megteremtéséhez, Mogyorósbánya vonzóbbá és élhetőbbé válásához, valamint a népességmegtartó erejének növeléséhez.

 

A Támogatási szerződés 2023. június 20-án hatályba lépett.

 

Fejlesztés előtt

Megszakítás